Разрязваме патладжана на 2 части по дължина. Издълбаваме като лодка, осоляваме (включително и парчетата от вътрешността). Разрязваме тиквичката по същия начин. Издълбаваме и нарязваме сърцевината на дребно. Изтърбушваме чушките. Нарязваме лука и моркова на ситно. В подходящ съд запържваме лука и моркова с половината олио. Измиваме сърцевината от патладжаните, нарязваме на ситно и слагаме към вече позапържените лук и морков. Добавяме и сърцевината от тиквичката и разбъркваме. Пържим до леко зачервяване на лука и омекването на патладжанените късчета. Изцеденият от водата боб намачкваме (не пасирам, а оставям парченца боб). Към вече запържените зеленчуци слагаме боба и разбъркваме непрекъснато до хомогенизиране и запържване на цялата смес (около 6-7 минути). Сваляме от котлона. В друг съд загряваме останалото количество олио. Първо слагаме сухата чубрица и веднага след нея - червения пипер. Разбъркваме за секунда и с тази смес веднага заливаме бобената смес. Изключваме котлона и пак връщаме боба. Бъркаме, докато се поеме цялото количество ново олио (това с чубрицата и червения пипер). Посоляваме на вкус. С така приготвената смес пълним зеленчуците (като патладжаните сме изцедили хубаво от черния сок или сме измили). Редим чушките, патладжаните и тиквичките в намазана с олио тава, поливаме с малко олио и отгоре (акцентираме върху патладжаните) и слагаме в загрята фурна.
Печем до готовност на зеленчуците.