
Сладко изкушение, което се топи в устата




Смесете с миксер брашното, захарта и солта. Добавете 1/4 от маслото към сместа и разбийте отново с миксера. Добавете останалото масло и отново разбийте добре. Смесете водата с лимоновия сок и добавете 3 с.л. от течността при брашното и разбийте добре. Сложете и останалата течност и замесете хубаво гладко тесто. Покрийте тестото с фолио и го сложете в хладилника.
За да направите пухкаво бутер тесто, трябва да сгънете тестото на няколко пласта. Поставете тестото върху набрашнена пергаментова хартия и го разточете на тънък правоъгълник. Сгънете тестото надлъжно на третинки по дължина.
Отново го сгънете тясната страна към дългата и сложете пак в хладилник за 10 минути.
Извадете, пак разточете, но леко, и пак сгънете по същия начин. Приберете го отново в хладилника докато приготвяте плънката. Смесете всички продукти за нея и разбъркайте добре.
На голям лист хартия за печене, леко поръсена с брашно, разточете тестото на тънък квадрат. Нарежете с остър нож 9 квадрата и върнете в хладилника.
Поставете 2 ч.л. от плънката в центъра на всеки квадрат и завийте на две, като триъгълник. Навлажнете краищата с течността от плънката и с вилица, потопена в брашно, натиснете леко краищата по цялата дължина, за да се запечатат. Сложете баничките върху хартия за печене в тавичка и ги върнете в хладилника за поне 30 минути или една нощ.
Загрейте фурната до 170 градуса. Смесете захарта и канелата с лъжичка вода и намажете баничките равномерно. Печете 20 минути или до златисто кафяво.
* Ако не ви се прави домашно бутер тесто или нямате време, ползвайте готово.

