Пълнена патица с гъби

Пълнена патица с гъби Лакомник
Пълнена патица с гъби
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 патица около 3-4 кг

1 кг пресни гъби пачи крак

1 глава лук

1 стрък естрагон (или 1 ч.л. сух)

1 стрък керевиз

100 г масло

сол на вкус

черен пипер на вкус

Начин на приготвянe

Вземете само листата на керевиза и естрагона, а стеблата ги изхвърлете. Нарежете подправките на ситно. Подправете отвън и отвътре патицата със сол и черен пипер, в нея сложете зелените подправки и ситно нарязания лук. Загрейте фурната до 280 градуса и сложете патицата да се пече в намазана с масло тава за 30 минути. След това намалете температурата до 220 градуса и оставете още 1 час. Поливайте с получения сос от време на време.

Запържете гъбите без масло, изцедете получената вода и ги оставете да престоят за няколко минути. Преди сервиране претоплете гъбите за около 5 минути на силен огън и сервирайте с нарязана на порции патица.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц