Пълнена кокошка със зеленчуци
Приготвяне
Порции
0
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Кокошката заедно с дреболиите, корените от магданоз, целината и морковите се сваряват в подсолена вода, след което се изваждат от бульона. Дреболиите и зеленчукът се нарязват на ситно и се смесват със ситно нарязания бабек, натопения в мляко хляб, магданоз, счукания чесън, черен пипер и сол. Със сместа се напълва кокошката, зашива се и се слага в тавичка. Пече се в умерена фурна, като от време на време се полива с бульона. Приготвя се сос от запърженото в маслото брашно и бульон и се вари до сгъстяване.
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп