Пълнен заек, обвит в сланина



Приготвяне
2 1/2 часа
Порции

5

Начин на приготвянe
На дъното на правоъгълна тава се нареждат лозови пръчки във вид на решетка. Заекът се поставя върху тях. За овкусяването му се смесват подправките добре и се намазва отвън и отвътре. Нарязаният лук, гъби, дреболийки и ориз се слагат да се запържат. После добавяме чаша вода. За да омекнат, прибавяме и 1 щипка сол. Заекът се напълва и зашива. Сланината се реже на филийки и с помощта на клечки за зъби се прикрепя по заека. Портокалът се нарязва и се слага върху него. Наливат се 2 чаши вода, завиваме с фолио и печем на 200 градуса за два часа. От време на време го отвиваме и го поливаме със соса. Последните 10 мин на печенето махаме фолиото, за да се запече.
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп