Пъдпъдъци с портокали в карамел



Приготвяне
Порции

0

Начин на приготвянe
Измийте портокалите под гореща струя вода и изцедете сока от 1 портокал, а останалите обелете и нарежете на едро. Разрежете пъдпъдъците на половина през гърдите, така че от двете страни да има бутче.
Загрейте половината от маслото и запържете ситно нарязания лук до златисто. Прибавете пъдпъдъците и ги запържете от двете страни, добавете бекона, бялото вино и портокаловия сок. Подправете със сол и черен пипер и покрийте с капак. Оставете да се задушават на слаб огън за 20-25 минути.
През това време в отделен тиган разтопете останалото масло и запържете едро нарязаните портокали. Поръсете със захарта и ги оставете да се карамелизират 2-3 минути. Сервирайте пъдпъдъците като украсите с карамелизираните портокали и полеете с оцет.
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп