Пъдпъдъци с портокали в карамел

Пъдпъдъци с портокали в карамел Лакомник
Пъдпъдъци с портокали в карамел
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

4 почистени пъдпъдъка

3 портокала

4 тънки филии бекон

50 г масло

2 глави лук

100 мл бяло сухо вино

1 с.л. винен оцет

1 с.л. кафява захар

сол на вкус

черен пипер на вкус

Начин на приготвянe

Измийте портокалите под гореща струя вода и изцедете сока от 1 портокал, а останалите обелете и нарежете на едро. Разрежете пъдпъдъците на половина през гърдите, така че от двете страни да има бутче.

Загрейте половината от маслото и запържете ситно нарязания лук до златисто. Прибавете пъдпъдъците и ги запържете от двете страни, добавете бекона, бялото вино и портокаловия сок. Подправете със сол и черен пипер и покрийте с капак. Оставете да се задушават на слаб огън за 20-25 минути.

През това време в отделен тиган разтопете останалото масло и запържете едро нарязаните портокали. Поръсете със захарта и ги оставете да се карамелизират 2-3 минути. Сервирайте пъдпъдъците като украсите с карамелизираните портокали и полеете с оцет.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц