Пъдпъдъци с кестени

Пъдпъдъци с кестени Лакомник
Пъдпъдъци с кестени
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

4 почистени пъдпъдъка

2 с.л. масло

12 ядки кардамон

6 пъпки карамфил

4 дафинови листа

2 пръчки канела

щипка градински чай

шепа ситно нарязани бадеми

12 кестена, почистени и нарязани

500 г ориз

 шепа стафиди

60 г масло

2 с.л. олио

сол на вкус

черен пипер на вкус

Начин на приготвянe

Загрейте фурната на 200 градуса. Намажете добре пъдпъдъците със сол и черен пипер и ги запържете в 1 с.л. олио от всички страни до златисто. Прибавете всички подправки и ги запържете заедно с пъдпъдъците за около 5-7 минути.

В тава поставете кестените и подправките, а отгоре пъдпъдъците и ги запечете за 10 минути. Загрейте останалото олио в голяма тенджера и запържете бадемите до кафяво. Извадете кестените и подправките от фурната и ги прибавете към бадемите, заедно с ориза, стафидите и пържете за 1 минута.

Сипете вода за да покрие добре продуктите, подправете със сол и черен пипер, варете на силен огън за 2 минути, покрийте с капак и намалете котлона, оставете за още 10 минути. Изключете котлона, прибавете градинския чай и маслото, разбъркайте добре и сервирайте с пъдпъдъците.

 

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц