




Загрейте фурната до 200 градуса. Намажете добре пъдпъдъците със сол и черен пипер и ги запържете в 1 с.л. олио от всички страни до златисто. Прибавете всички подправки и ги запържете заедно с пилетата за около 5-7 минути.
Във форма за печене поставете кестените и подправките, а отгоре пъдпъдъците и ги запечете за 10 минути. Загрейте останалото олио в голяма тенджера и запържете бадемите до кафеникаво. Извадете кестените и подправките от фурната и ги прибавете към бадемите, заедно с ориза, стафидите и пържете за 1 минута.
Сипете вода за да покрие добре продуктите, подправете със сол и черен пипер, варете на силен огън за 2 минути, покрийте с капак и намалете котлона, оставете за още 8 минути. Изключете котлона, прибавете градинския чай и маслото, разбъркайте добре и сервирайте с пъдпъдъците.
