Пухкава питка



Приготвяне
2 часа
Порции

10

Начин на приготвянe
В тава се прави кладенче от няколко пъти пресятото брашно. Яйцата, олиото, киселото мляко, захарта, солта, водата и разтворената мая се изсипват вътре. Тестото се меси до получаване на меко, хомогенно и незалепващо тесто. Намазва се с олио и се оставя да втаса. От втасалото тесто се нарязват нечетен брой парчета (топчета). Парчето се разстила, усуква се, оформя се като розичка. Като се подреди в тавата питата, се намазва с жълтъчената смес, поръсва се с мак/сусам и пак се оставя да втаса. Пече се на загрята до 180° фурна около 35 мин. След като се извади от фурната, питата се покрива с мокра кърпа, за да стане мека коричката є, не се маже с масло.
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп