Пури с локум

Пури с локум Лакомник

Изкусителни домашни сладки за всякакви поводи

Пури с локум
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник.бг
Лакомник Необходими продукти

½ ч.ч. кисело мляко

125 г масло

½ ч.ч. олио

¼ ч.ч. захар

½ ч.л. сода

¼ ч.л. лимонена киселина

3  ванилии

пудра захар

брашно

1 кутия локум

орехи

Начин на приготвянe

Маслото и пудрата захар се разбиват до побеляване. Прибавя се малко от олиото и биенето продължава, докато се получи пухкав крем. Добавят се ванилията, 4 с.л. брашно и киселото мляко, в което са разбити содата и лимонената киселина. Сместа се разбърква и се замесва меко тесто. Разточва се на кора с дебелина 3 мм, която се реже на квадрати. В единия край на всеки квадрат се слага парче локум и ядка орех и се завива на пура. Подреждат се в намазнена тава и се пекат при 200-220 градуса.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц