Просо със спанак и кедрови ядки



Приготвяне
35 минути
Порции

4

Начин на приготвянe
Сипете просото и сушените кайсии в голяма тенджера и ги залейте с бульона. Поставете съда на котлона, изчакайте да заври и намалете температурата. Варете 15-20 минути. Препечете в малък тиган кедровите ядки, докато станат златистокафяви и ги отделете настрана. Добавете спанака и лимоновия сок към просото и подправете с черен пипер на вкус. Похлупете съда и оставете да се готви на слаб огън за 4-5 минути, за да омекне спанакът. Внимателно разбъркайте сместа и след това я прехвърлете с лъжица в купа за сервиране. Поръсете с препечените кедрови ядки и поднесете веднага.
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп