

Моделката Бориса Тютюнджиева може да похвали с перфектно тяло. Тя тренира постоянно и внимава с какво се храни. Признава обаче, че не може да пази тежки диети. Една от любимите й е сиренето. С времето обаче е разбрала, че за съжаление това не се отразява добре на фигурата й. Затова го замества и извара и рикота и експериментира най-различни рецепти с тези продукити.
Необходими продукти:
2 големи тиквички
2 патладжана
300 г. извара
2 броя моркова
100 г сварен грах
2 броя яйца
3 стръка магданоз
зехтин
черен пипер
сол
Начин на приготвяне:
Патладжаните се режат на половинки издълбават се, поръсват се със сол и се отцеждат от горчивия сок за 20 минути. После се измиват и подсушават. Тиквичките се режат на две. Всеки край се изрязва, за да могат да стоят изправени, след което се издълбава вътрешността им.
В сгорещена мазнина се запържва вътрешността на тиквичките и патладжаните. Добавят се подправки, след което и нарязаните на кубчета моркови и грахът. Сваля се от огъня и се охлажда. В купа се разбиват яйцата, добавя се изварата и подправки.
Омесва се хубаво със запържените зеленчуци и с плънката се пълнят патладжаните и тиквичките. Подреждат се в намазнена тава и се пекат до загар.
