Празнична царевична питка
![Лакомник](https://lakomnik.bg/img/food-icon.jpg)
![Празнична царевична питка](https://lakomnik.bg/f/news/3/660_7be5032985ac0e9c4d0b9502b1441ee1.jpg)
![Лакомник](https://lakomnik.bg/img/food_icon2.png)
Начин на приготвянe
Двата вида брашно се пресяват и към тях се добавят захарта, бакпулверът, солта и се разбърква добре. Отделно се разбиват яйцата и също се добавят към брашното. Замесва се тестото, като по време на месенето се добавят млякото и мазнината. Оформят се кръгли питки. Поставят се в тавичка, добре намазана с мазнина и поръсена с царевично брашно. Оставят се за около пет-десет минути да починат. Пекат се в предварително загрята фурна около 30 минути. Поднасят се топли с масло.
Анкета
![стрелка](/img/grey_arrows.png)
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп