Празнична царевична питка

Празнична царевична питка Лакомник
Празнична царевична питка
Време за приготвяне
Приготвяне
1 1/2 часа
Порции
Порции
6
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 1/2 ч.ч. царевично брашно
1 ч.ч. пшенично брашно
3 с.л. захар
1 ч.л. сол
2 ч.л. бакпулвер
2 яйца
4 с.л. олио
1 1/2 ч.ч. прясно мляко

Начин на приготвянe

Двата вида брашно се пресяват и към тях се добавят захарта, бакпулверът, солта и се разбърква добре. Отделно се разбиват яйцата и също се добавят към брашното. Замесва се тестото, като по време на месенето се добавят млякото и мазнината. Оформят се кръгли питки. Поставят се в тавичка, добре намазана с мазнина и поръсена с царевично брашно. Оставят се за около пет-десет минути да починат. Пекат се в предварително загрята фурна около 30 минути. Поднасят се топли с масло.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц