Празнична питка



Приготвяне
1 1/2 часа
Порции

10

Начин на приготвянe
Забъркваме маята с малко мляко и малко брашно, докато шупне. Замесваме меко тесто, което оставяме да втаса. След като втаса, го разделяме на 5 топки. Всяка топка разстиламе с ръце и намазваме с олио, масло или маргарин, след което я навиваме на руло и я усукваме. Така получаваме 5 рула, които подреждаме в тава под формата на охлюв. Отново втасва за около 20-25 минути. Намазваме питката с жълтък и поръсваме с микс от семена (по желание). Ако е новогодишна, в питката се слага монета. Печем в предварително загрята фурна на 200-220 градуса - първите 10-15 минути. Останалите 20 минути - на 150-170 градуса.
Добър апетит!
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп