Празничен кекс
Приготвяне
1 час
Порции
8
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Жълтата смес:
4 цели яйца и 4 жълтъка се разбиват с миксер и се прибавя 1 ч.ч. захар. Разбива се до разтваряне на захарта. Прибавя се 1 ч.ч. брашно и отново се разбива добре.
Бялата смес:
В отделен съд се разбиват 4 белтъка на твърд сняг, прибавят се 4 с.л. захар. Разбива се до получаване на гладка хомогенна смес. Прибавят се 4 с.л. брашно. Разбива се.
В предварително намаслена и набрашнена форма за кекс се изсипва по-малка част от жълтата смес, поръсва се обилно с какао на прах цялата повърхност. С помощта на лъжица отгоре по средата се изсипва бялата смес, така че да не достига до стените на формата. Отново се поръсва с какао и се изсипва останалата жълта смес, покривайки добре какаото. Пече се на 180°C в продължение на 45 минути.
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп