Праз с булгур

Праз с булгур Лакомник
Праз с булгур
Време за приготвяне
Приготвяне
1 час
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник.бг
Лакомник Необходими продукти

5-6 стръка праз

½ ч.ч. олио

1 ч.ч. булгур

1 ч.л. червен пипер

150 г сушени сини сливи

сол

Начин на приготвянe

Почистеният праз се нарязва на колелца. Булгурът се почиства и измива. Сливите се накисват в студена вода. Празът се задушава в мазнината до омекване, поръсва с червения пипер, прибавя се булгурът и се залива с топла вода. Вари се на тих огън до полуготовност и се прибавят сливите. Ястието се осолява и се досварява.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц