Правим мускули с риба и соя

Правим мускули с риба и соя Лакомник

Яйцата също са незаменим помощник

Правим мускули с риба и соя
Автор:Лакомник

С идването на лятото и свалянето на дебелите дрехи, започваме още повече да обръщаме внимание на външния си вид. Момчетата обаче често искат да натрупат и мускули, наравно с диетите. Ето и една група храни, които помагат да се трупа маса и то за кратко време. Без анаболи и химии, можете да получите желания резултат. И то по напълно естествен път. Това става, когато в организма постипи повече протеин. А откъде да си го набавим? Според запалените културисти, когато се вдигат тежести в залата, микроскопични муксулни влакна се късат. Организма веднага започва процеси по възстановяването им и в крайна сметка те нарастват. За да започне той обаче имаме нужда от много аминокиселини. А когато е в действие се налага да имаме достатъчно проетеин, от който да се гради новата тъкан. Спортистите обаче казват, че вдигането на тежести гори и гликогена в мускулите. И той трябва да бъда наваксан, а това става само с въглехидрати. Те от своя страна карат и инсулина да се покачи. А той вече довежда в мускулите аминокиселините и те се регенерират.

Но как да се достави повече протеин?

Първата храна, която може да ни го осигури е южноамериканската зърнена култура киноа. Веществото, което се съдържа в нея е безценно, повече отколкото в месото и по-добро, т.е. в него се съдържат всичките девет аминокиселини. В нея има още много фибри, магнезий и какво ли още не. Древните инки са го почитали като бог на останалите зърна на земята.

Следващото са ядките. Най-добре е обаче да се ориентирате към бадемите, защото в тях се съдържа повече, отколкото дори и в яйцата. В себе си ядките имат е вещества, които пазят сърцето. Магнезият, който присъства в състава му е отговорен за синтеза на протеините.

Изварата е поредният ключ към повече мускули и то за доста по-малко калории. Ако си вземете обезмаслена извара ще забележине, че в 100 г от нея има едва 80 калории, но протеините са цели 14 грама. С 6 повече пък са тези, които могат да се открият в стридите. В тях има още и цинк. И то в такова количество, каквото не можете да намерите в никоя друга храна на земята.

Въпреки че хората, които искат да трупат мускули във фитнеса обикновено са минали детската възраст, те трябва отново да се обърнат към прясното мляко. Една чаша дава много от важните аминокиселини.

Следващият животински продукт в списъка е вече месото и то червеното. Най-полезното, според лекарите е говеждото. В него освен изброените вече полезни вещесва, има и доста витамини.

Маниаците са категорични, че соята не може да бъде заменена от нищо друго. Защото дава на организма перфектният протеин, и то щедро надарен с доста аминокиселини. Соята е наистина вълшебната храна за растежа на мускулите.

Задължителната част от менюто е яйцето. То не бива да бъде забравяно и подценявано. То определено е едно от най-важните за растежа на мускулите. Дава на тялото много и различни вещества и то уникални по своя състав. Протеинът, който се съдържа там е най-качественият, познат на хората, най-усвояемият от организма.

Ако обаче се притеснявате за мазнините, които се поемат с изброените храни, можете спокойно да наблегнете на бялото пилешко месо. За да си набавите 31 грама протеин от него, ще трябва да приемете едва 4 грама мазнини.

Последният представител на животинския свят, който носи неподозирани количества полезни вещества е рибата. Тя определено се явява шампион сред изброението. Протеинът е най-малкото, което тя доставя на организма ни. Пази сърцето с омега 3 мазнините си, в нея има много вит. D. Според запалените маниаци е най-добре да хапваме риба тон и сьомга, когато искаме да направим малко мускули.  

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц