Постите гарантират здраве

Постите гарантират здраве Лакомник

Ограниченията в храненето пречистват организма

Постите гарантират здраве
Автор:Лакомник

Ограниченото хранене е един от най-старите природолечебни методи действа благотворно на здравето и психиката. Постенето е възможност за общо прочистване на организма. Пълното елиминиране на храните от животински произход (включително мляко, млечни продукти и яйца) до голяма степен освобождават организма от натрупаните шлаки, токсини и мазнини.

 

За това не е нужно дори да спазвате цялата продължителност на постите. Дори седмица ще се отрази добре на организма ви.

Плодово-зеленчуковата храна натоварва по-малко храносмилателната система като й дава възможност да си почине от тежката работа, която върши, преработвайки и животински продукти. От друга страна, когато постим, ние включваме в храненето си повече пресни плодове и зеленчуци и по този начин доставяме на организма си така ценните витамини и минерали.

Резултатът от постите се изразява в отслабване и промяна в протичането на различни смущения, както и субективната оценка на човека за състоянието му. Лечебното постене е свързано с подобрение в най-различни категории като физическа и психическа издръжливост, умение за разтоварване и отпускане, общо здравословно състояние. Самочувствието се подобрява, човек се чувства по-самостоятелен в ежедневието и по-доволен от работата си.

 

5 супер ефекта

 

Ограниченото хранене, изразено чрез постенето действа:

1. Статично - хората с наднормено тегло отслабват;

2. Имуномодулиращо - болести като ревматизъм и невродермит, основани на свръхактивност на имунната система се подобряват;

3. Хормонално - при намаляване на телесните мазнини хормоните се активизират и се нормализира твърде обилната или оскъдна менструация;

4. Вегетативно - подобрява съня, дейността на сетивата и храносмилането;

5. Психически - подобрява паметта.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц