




Обелвам 2 портокала, 2 лимона и 1 грейпфрут с белачката за зеленчуци. Достатъчни са за цяло бурканче и ми стигат за доста време. Коричките трябва да са омекнали, за да може да се завият. Или ги накисвам във вода за 1 ден, или ги кипвам за няколко минути в кипяща вода. После ги нанизвам на конец и връзвам на герданче. Правя си сироп от 1 1/2 ч. ч. захар (това е около 300 г) и 100 мл вода. Като кипне, слагам нанизаните кори и на бавен огън ги варя, докато сиропът се сгъсти като за сладко. Пробвам дали е готов, като капна капка от него на ръба на порцеланова чиния. Ако капката не се разлива, значи е готов. След това слагам малко лимонов сок, за да не кристализира захарта, и това е. Като поизстине, изнизвам конеца и сипвам коричките в бурканче.
