Разбиваме яйцата заедно със захарта. С внимателно бъркане с домакинска лопатка добавяме брашното, пресято с бакпулвера, ванилията и лимоновата кора. Сипваме тестото в тортена форма и изпичаме блата в предварително загрята на 180° фурна. През това време начупваме шоколад, обелваме четири портокала и ги режем на малки парчета, а останалите два - на кръгли резени. След като блатът изстине, нареждаме няколко парчета блат в тортена чиния. Овлажняваме ги с портокалов сок и нареждаме върху тях резенчета портокал. Поръсваме с малко начупен шоколад и нанасяме част от крема. Повтаряме същото с втори ред от блата, като се стараете той да бъде с по-малък диаметър от основата. Като трети етаж слагаме останалите нарязани парчета от блата. Покриваме я цялата със сметана. След това с помощта на нож є придаваме куполовидна форма. Облепяме цялата повърхност на тортата с кръгли резени портокал.