




В дълбока купа се смесват и разбиват (може с миксер) яйцата, захарта, ванилиите, кравето масло, солта, маята и топлото мляко. В тава се пресява брашното и се прави кладенче, в което се излива приготвената смес. Замесва се меко нелепнещо тесто, което се оставя да втаса 45 минути. Разточва се на кора с дебелина 0,5 см и се режат кръгове с диаметър 6 см. Излизат около 40 броя. Поничките се пържат в добре загрято олио, на среден огън. Вече изстинали, се пълнят с пълнеж по желание и се поръсват или с пудра захар, или с различни видове топинг. Самото пълнене става с помощта на щприц, а при липса на такъв - чрез разрязване на поничката. Аз ги напълних с кондензирано подсладено мляко и полях с разтопен шоколад. Станаха страхотни, меки и пухкави, и горещо ги препоръчвам!
Да ви е сладичко!
