Подлучено пиле
Приготвяне
Порции
0
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Пилето се нарязва на парчета и се сварява в подсолена вода. Ситно нарязаният лук се задушава в 2/3 от мазнината. Залива се с 4 ч.ч. бульон от пилето и се кипва. Прибавя се оризът и се вари 2-3 минути. Изсипва се в тавичка, отгоре се подрежда месото и се поръсва с черен пипер. Ястието се запича във фурната и се изважда, преди оризът да е поел цялата вода. Покрива се с хартия и кърпа, за да се задуши. Полива се със счукания чесън, разреден с малко оцет и 2-3 с.л. бульон, и с останалото леко запържено масло и се поднася.
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп