Плодът - чудо

Плодът - чудо Лакомник

Или защо да включите авокадото в менюто си

Плодът - чудо
Автор:Лакомник

Авокадото е един от най-полезните хранителни продукти, доказаха американски учени. Мазнините, които се съдържат от авокадото, са полезни. Те съдействат за изработването на т.нар. добър холестерин.

Въпреки своя цвят, плодът е богат на каротин: алфа-каротин, бета-каротин и лютеин. Всички те предпазват очите.

Авокадото е богато и на витамините С и Е, селен, цинк, омега-3 киселини, които надеждно защитават организма от появата на възпалителни процеси.

Сп. Knowledge България посочи авокадото като плод, най-близък до идеалната за организма храна.

Оказва се, че 70% от антиоксидантите в авокадото се съдържат именно в ядката. Оттам можем да си набавим също разтворими фибри и здравословни масла, които помагат на кожата да изглежда по-млада и жизнена.

За да извлечете всичко това, препоръчително е да нарежете ядката на парчета, които да смелите в блендер или кухненски робот. След това просто добавете в плодовия си сок или сутрешното си смути, които ще неутрализират нагарчащия вкус. За да притъпите силния аромат на ядката, може да добавите в смутито си също така и ананас, броколи или ягодоплодни. Запомнете - половин ядка е напълно достатъчна за една порция.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц