Плодово парфе „Шкарпа”
Приготвяне
2 часа
Порции
10
Необходими продукти
Начин на приготвянe
На блата:
Бисквитите се смилат в блендер. Изсипват се в купа и към тях се прибавят разтопеното масло и пудрата захар. Всичко това се разбърква, докато не започне да се слепва.
На заливката:
Ягодите, бананите и кивито се нарязват на кубчета. Желатинът се приготвя според указанията. В една купа се изсипват киселото мляко, плодовете, пудрата захар и вече разтопеният на водна баня желатин. Всичко това се разбърква.
Сглобяване:
В тава с махащо се дъно най-отдолу се поставя блатът, като се притиска леко и се заглажда. Върху него се изсипва заливката и се поставя във фризера, докато стегне. След като е добре стегнало, парфето се изважда и се украсява с останалите плодове по ваш вкус.
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп