Пица „Стела”
Приготвяне
1 1/2 часа
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Правим кладенче в пресятото брашно. В топло мляко разбиваме маята и захарта и 1 с.л. брашно. Като шупне маяната смес, се изсипва в кладенчето и се добавят останалите продукти за тестото. Омесваме меко тесто, при нужда добавяме брашно. Оставяме да втаса 40 мин. Омесваме пак тестото и разточваме след 5-минутна почивка на тънък лист с дебелина 1 см.
Слагаме листа в намаслена кръгла тава. Основата намазваме с доматено пюре, редим шунка, кашкавал, краставички, маслини, разбито яйце, поръсваме със суха чубрица. Печем на 200 градуса.
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп