




Размийте маята в топла вода. Оставете на топло за 5 минути. Прибавете 2/3 от брашното и солта. Омесете тесто, като постепенно прибавяте останалото брашно.
Месете 10 минути упорито. Трябва да получите гладко и еластично тесто. Оформете го на топка и го покрийте и оставете да втасва на топло около 1 час. Тестото е втасало, когато удвои обема си двойно. Сложете тестото на набрашнена повърхност и разтеглете първо с ръце, а после разточете с точилка в кръг с диаметър около 25 см.
Лукът нарежете на тънки полумесеци. Загрейте зехтина и маслото на средно силен огън. Прибавете лука и задушавайте на много слаб огън в продължение на 1 час под капак. Увеличете огъня и поръсете сол и захар. Задушете до получаване на златистокафяв цвят на лука около 20 минути.
Върху готовия блат разпределете настърганата моцарела, лука и поръсете нарязаните маслини. Натрошете фетата и поръсете върху пицата. Печете в предварително загрята фурна на 220 градуса за 15 минути като следите процеса, за да не изгори.
