Пица с карамелизиран лук и сирене

Пица с карамелизиран лук и сирене Лакомник
Пица с карамелизиран лук и сирене
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
ПИК
Лакомник Необходими продукти

2 големи глави лук

щипка сол

1 ч.л. захар

1 с.л. зехтин

1 с.л. масло

100 г зелени маслини, обезмаслени

100 г сирене моцарела

100 г сирене фета

За тестото:

125 мл топла вода

1 ч.л. суха мая

175 г брашно

1/4 ч.л. сол

Начин на приготвянe

Размийте маята в топла вода. Оставете на топло за 5 минути. Прибавете 2/3 от брашното и солта. Омесете тесто, като постепенно прибавяте останалото брашно.

Месете 10 минути упорито. Трябва да получите гладко и еластично тесто. Оформете го на топка и го покрийте и оставете да втасва на топло около 1 час. Тестото е втасало, когато удвои обема си двойно. Сложете тестото на набрашнена повърхност и разтеглете първо с ръце, а после разточете с точилка в кръг с диаметър около 25 см.

Лукът нарежете на тънки полумесеци. Загрейте зехтина и маслото на средно силен огън. Прибавете лука и задушавайте на много слаб огън в продължение на 1 час под капак. Увеличете огъня и поръсете сол и захар. Задушете до получаване на златистокафяв цвят на лука около 20 минути.

Върху готовия блат разпределете настърганата моцарела, лука и поръсете нарязаните маслини. Натрошете фетата и поръсете върху пицата. Печете в предварително загрята фурна на 220 градуса за 15 минути като следите процеса, за да не изгори.

 

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц