Пица с кайма, чушки и маслини
Бърза и апетитна закуска за цялото семейство
Приготвяне
40 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Лукът се нарязва на ситно и се запържва в съвсем малко мазнина в тиган с незалепващо покритие докато омекне малко. Каймата се запържва, също в малко мазнина или без мазнина - зависи от каймата до златисто. Лукът се слага при каймата, подправя се със солта и черния пипер и се разбърква на котлона за няколко минути. Сваля се от огъня и се оставя да изстине леко. Тестото се разстила в тавата. Доматеното пюре се размива с малко вода и сол и се намазва върху тестото. Поръсва се обилно с риган. Отгоре се разпределя каймата, върху нея маслините и чушките. Поръсва се обилно с настърган кашкавал и се пече в силна, предварително загрята фурна до готовност.
Още по темата
Приготвя се плънката като бекона, сиренето част от кашкавала и нарязаните маслини. Пресните гъби се задушават за 7-8 минути. Доматеното пюре се намазва върху...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп