Питки с кайма



Приготвяне
1 час
Порции

6

Начин на приготвянe
В топлото прясно мляко се разтваря маята със захарта и щом шупне се замесва
меко тесто. Оставя се да втаса за 40 мин. Премесва се и се разделя на 6
топчета. С намазнени ръце се оформят малки питки с големина на чиния и се
оформя кант по края. Може да се оформят и като пиде. Приготвя се плънката
като се смесва каймата с нарязаните печени чушки, киселата краставичка и
лука. Добавят се подправките. Сипваме от плънката в питките. Канта се
намазва с разбит жълтък и се поръсва сусам. Печем 25-30 мин. до готовност.
Поднасят се с пресни домати.
Добър апетит! Опитайте няма да съжалявате!
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп