В 50 мл топло мляко се разтваря маята с 1 ч.л. захар и 1 ч.л. брашно. Щом шупне, се сипва в средата на пресятото брашно и с останалите продукти се замесва меко тесто. Оставя се покрито с фолио да втаса 30-40 мин. Втасалото тесто се разделя на 2 равни части за две питки. Първата половина се разделя на 8 топчета. Седем от тях се нареждат в тава с хартия за печене като цвете. Осмото се дели на 2 части, от които се оформят два фитила. Сплитат се и се навиват край цветето. Почива си 20 мин, намазваме с разбит жълтък и печем 30 мин в загрята фурна. Втората половина от тестото се разделя на 3 равни части. Всяка се разточва на обла кора, намазва се с олио и се поръсва със сирене Поставят се една върху друга, като третата не се намазва. Нареждаме в тава с хартия за печене. С остър нож се нарязва на 8 триъгълника, като се почва на 2 см от края на питата и се минава през центъра. После в средата на всеки триъгълник се прави нов разрез. Хващаме върха от центъра и усукваме 2-3 пъти наляво, другото парче се усуква надясно и т.н. Оставя се да се отпусне за малко, намазваме с разбит жълтък и поръсваме със сусам. Печем в загрятата фурна до готовност. Изважда се, отлепя се хартията и нападаме с пресни зеленчуци и сиренце.
Уникално вкусно! Добър апетит!