




Подхващаме маята, като я разтваряме в хладката вода, добавяме захарта, солта и брашното. Разбъркваме и оставяме на топло, докато сместа изпълни съда. Пресяваме брашното, правим кладенче и добавяме захарта, яйцето, олиото и подхванатата мая. Замесваме тесто (не трябва да залепва по пръстите) и оставяме да втасва половин час. След това го разделяме на топки, които оставяме да си починат 15 минути. Всяка топка разстиламе под формата на кръг.
Мажем с маргарин и поръсваме с натрошената халва. Навиваме на руло и завързваме на възел. Всяка топка поставяме в намазнена предварително тава. От тестото може да се направят и кифлички, като всеки кръг се разделя на две части и се навива. Оставяме питата отново да втасва, докато изпълни тавата хубаво. Отгоре се маже с разбития жълтък и се поръсва със сусам. Питата се поставя в предварително загрята фурна на 100 градуса и се пече на 180 градуса с вентилатор 25-30 минути.
