Замесва се средно меко тесто и се оставя да втаса. Тестото се разделя на 8 еднакви топки и една по-голяма от другите. Осемте топки се разточват на кръг с диаметър 20 см, намазват се с масло или маргарин, наръсват се с натрошено сирене, навиват се на руло. Рулото се усуква и се връзва на възел, като единият край се изкарва отгоре. Нареждат се около стената на тава, която е предварително намаслена. Другата по-голяма топка се разделя на 8 топки, разточват се на правоъгълници с дължина около 20 см и ширина около 5 см. По дължината на правоъгълниците се нареждат кръгчета шпек салам, като се застъпват леко и горната им част да е излязла леко от тестото - да се вижда горният край на салама. Навива се рулото и се получава розичка. Всички розички се нареждат в празната част на тавата.
Готовата питка се оставя отново да втаса. Намазва се с разбит с прясно мляко жълтък.