Питка с кайма и праз (или зелен лук)



Приготвяне
2 часа
Порции

8

Начин на приготвянe
Готовото тесто се разточва или разстила с ръце. Слага се плънката от запържена кайма и лук, като по желание може да добавите и подправки или да използвате предварително овкусена кайма. След това се навива на руло, от което се режат филии, които се нареждат полулегнали, чрез леко застъпване една върху друга, в намаслена тава. Оставят се да втасат и се пекат намазани с яйце или олио в загрята фурна. Един съвет: ако нямате време да чакате да втаса или просто нямате търпение, поставете питката във фурната. Включете я за 10-15 минутки на най-ниските градуси – 50-80°С според самата фурна - и след това усилете. Така ще си втаса, докато постепенно се покачват градусите на фурната и ще стане по-бързо.
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп