Брашното се замесва по стандартния начин - прави се кладенче, слагат се солта, захарта, олиото и оцетът, прибавя се маята, разтворена в 150 мл хладка вода или прясно мляко, и се замесва. От време на време се долива още хладка вода, докато стане меко тесто, което да не лепне по ръцете. Оставя се да втасва на топло. След това се премесва отново и тестото се дели на 3 топки, от които 2 еднакви и 3 по-малки.
Разточва се или с ръка се тегли под формата на ананас, след което се намазва кората с малко олио и се разпределя майонезата. Слагат се нарязаният на ситно кренвирш, натрошеното сирене, кашкавалът на кубчета и топеното сирене на кубчета.
Прави се втора кора, като се гледа да бъде съвсем малко по-голяма от предната, за да може да се захлупи и да покрие първата кора и се притиска по краищата хубаво да се залепят двете кори. След това с вилица се надупчва на няколко места.
Третата топка се разточва на тънък лист и с помощта на малка кръгла форма (аз използвах капачка) се изрязват кръгли форми и се редят отгоре леко застъпени, за да оформим ананаса. След което се оформя горната част като малко калпаче, което всъщност е зеленото на ананаса.
Като всичко вече е завършено, с малка четка се намазва питката с разбит жълтък и се пече в умерена фурна на 180°С до готовност.