Надробената мая се размива с малко хладка вода и солта. В 1 кг пресято брашно се прави кладенче и в него се сипват разбитите кисело мляко, яйцата и олиото. Омесва се добре и се разделя на 3 части. Разточват се 3 кори с големината на тавата, в която ще се пече питата. С разтопеното масло се намазват обилно корите и се поръсва със сирене. Нареждат се една върху друга, като третата кора се слага с намазаната страна върху втората кора. Корите се разточват като една кора, която се намазва с масло и се разрязва на кръст. Единият от триъгълниците се отделя и се оформя на малък кръг, който се разтегля и се слага в средата на намазаната с масло тава. Другите три триъгълници се разделят на по 5 триъгълника. Всеки малък триъгълник се навива от основата към върха на кифличката. Те се подреждат около малкия кръг в средата радиално, на разстояние една от друга, имитирайки лъчи около слънцето. Питата се оставя да втаса на топло около 30 мин, намазва се с жълтък и се пече в силно загрята фурна.