




В прозрачна кафена чашка от 220 г за еднократна употреба се счупват яйцата, отбелязваме мярката и сипваме в купичка. Измерваме същото количество олио и го прибавяме в купичката при яйцата. Измерваме същото количество кисело мляко и прибавяме и него към яйцата. Напълваме чашката с хладка вода, в която разтваряме 1/2 кубче мая, 1 чаена лъжичка захар и прибавяме към яйцата. Правим кладенче в предварително пресятото брашно, сипваме всички продукти и прибавяме 1 чаена лъжичка сол. Омесваме добре гладко тесто, което разточваме на 1 лист, който покрива цялата маса (метър на 80 см). Наръсваме богато листа със сирене, накапваме го с разтопена мазнина или олио. Навиваме откъм дългата страна на масата две срещуположни рула и разрязваме по средата, за да ги разделим.
Едно след друго рулата подреждаме като охлюв в предварително намазана тава с диаметър 40 см. Намазваме охлюва с мазнина и го оставяме да втаса в предварително леко затоплена фурна около 30 минути. След това плавно увеличаваме температурата само отдолу през 5-8 минути и на 4-та степен включваме и отгоре. Печем до зачервяване, като проверяваме с дървена клечка дали е изпечена. Вадим от фурната и покриваме с кърпа.
