Пилешкото е специалитет на Латинка Петрова

Пилешкото е специалитет на Латинка Петрова Лакомник
Пилешкото е специалитет на Латинка Петрова
Автор:Лакомник

Латинка Петрова е актриса повече от 20 години. Славата й обаче дойде много по-късно, но не й попречи да стане една от най-любимите актриси и лица на родния екран. Освен, че е фурия на сцената и пред камерите, Латинка Петрова е и отличен готвач. Една от любимите й рецепти е пиле с вълшебен мандаринов сос, което тя приготвя за специални случаи за своите близки и приятели.

Пиле с мандаринов сос

2 пилешки бутчета по 600 г

2 с.л. зехтин

1 ч.л. червен пипер

15 г настърган джинджифил

1 скилидка чесън

1/3 ч.ч. мандаринов сок

1 с.л. мед

1/3 ч.л. сушен босилек

сол и черен пипер на вкус

Намажете пилето със сол и черен пипер. Смесете зехтина, червения пипер и намажете пилето. Сложете ги в тава за печене и запечете за 20 минути при 200 градуса. Отделно запържете чесъна, джинжифила, босилека, меса, добавете мандариновия сос и разбъкайте добре. Гответе около минута и залейте пилето, гответе още 20 минути и сервирайте.

Още по темата
Още по темата
Диана Любенова глези дъщеря си със специални вечери
Диана Любенова готви по два пъти в седмицата. Старае се поне в два дни да осигури домашно меню за вечеря. Като го прави по две. Приготвя една храна за себе си и...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц