Пилешко филе с тиквено пюре
Апетитен и здравословен обяд за цялото семейство
Приготвяне
60 минути
Порции
2
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Накиснете пилешкото филе в млякото. Нарежете тиквата на едро и сварете до готовност. Наситнете лука, чесъна и запържете, залейте с малко вода от тиквата, добавете дафиновия лист и задушете до готовност. Добавете сварената тиква без водата, босилека, сол, целина и гответе за минута. Оставете малко да се охлади и пасирайте. Извадете пилешкото месо от млякото и запържете до готовност от двете страни. Сервирайте с тиквеното пюре.
* Подходящо за деца над 10 месеца
Още по темата
Нарежете пилето на кубчета. Измийте, почистете и нарежете на ситно лука. Почистете и пасирайте чесъна. Счукайте семената от сусама, измийте и нарежете на ситно...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп