Пилешко филе с морковен ориз

Пилешко филе с морковен ориз Лакомник

Аламинут с евтини продукти за обяд

Пилешко филе с морковен ориз
Време за приготвяне
Приготвяне
35 минути
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 ч.ч. ориз

2 моркова, почистени и настъргани

1 глава лук, наситнена

1 с.л. зехтин

сол на вкус

черен пипер на вкус

2 ч.ч. пилешки бульон

2 пилешки пържоли

Начин на приготвянe

Сварете ориза в подсолена вода за 20 минути. Изцедете и отстранете. Загрейте зехтина на средно силен огън и запържете лука. След като стане златист, добавете морковите и бъркайте 2-3 минути. Добавете 1 чаша бульон и след като почти изври, добавете ориза. Бъркайте леко и отстранете след 3 минути.

Поръсете пържолите със сол и пипер и запържете леко в същия тиган. Когато сменят цвета, добавете бульона. Оставете докато изври и от време на време обръщайте пържолите. Когато течността изври и месото омекне отстранете. Сервирайте върху канапето от ориза.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц