Пилешко филе с къри и ябълки

Пилешко филе с къри и ябълки Лакомник
Пилешко филе с къри и ябълки
Време за приготвяне
Приготвяне
40 минути
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

4 пилешки пържоли

4 ябълки

4 глави лук

300 г целина

250 г пилешки бульон

1 ч.ч. сметана

сол на вкус

къри на вкус

масло за пържене

брашно за поръсване

Начин на приготвянe

Подправете месото със сол, нарежете и оваляйте в брашно. Нарежете почистените лук, ябълки и целината. Загрейте маслото и запържете пилето до златисто от всички страни. Извадете пилето и запържете в същата мазнина целината, лука и ябълките. Залейте с бульона, прибавете месото, оставете да кипнат, добавете подправките, разбъркайте и оставете на слаб огън за около 30 минути.  

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц