Пилешко руло с плънка

Пилешко руло с плънка Лакомник
Пилешко руло с плънка
Време за приготвяне
Приготвяне
1 1/2 часа
Порции
Порции
0
Автор
Роза Костова, Павел баня
Лакомник Необходими продукти

пилешко филе
гъби
лук
кисели краставички
топено сирене
черен пипер
чубрица
соев сос
масло
галета
кашкавал за поръсване

Начин на приготвянe

Пилешкото филе се нарязва на дълги ивици, които се начукват съвсем леко, за да се изтънят, и се овкусяват със сол, черен пипер, малко соев сос. Приготвя се плънка, като се задушава лукът с гъбите, подправят се със сол, черен пипер и чубрица. Като се свалят от котлона, се добавят и киселите краставички, нарязани на кубчета. Оставя се да изстине. През това време си намасляваме с разтопено масло и поръсваме с галета подходяща форма (аз съм използвала продълговата форма за кекс). Започваме да обличаме формата от вътрешна страна с парчетата филе, като гледаме да ни остане и за капаче отгоре. Изсипваме плънката, а отгоре върху нея слагаме нарязаното топено сирене и закриваме с филето. Намазваме с масло, поръсваме с галета и печем в загрята фурна около 15-20 минутки. След което поръсваме с кашкавал и допичаме само отгоре. При сервирането режем като руло. Поднасяме с подходяща гарнитура.

Добър апетит! Надявам се рецептата да ви допадне!

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц