Пилешко песто по испански

Пилешко песто по испански Лакомник
Пилешко песто по испански
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

100 г пилешка шунка

2 бр. средни по големина патладжана или тиквички (1 кг)

4 бр. червени чушки (480 г)

2 бр. глави кромид лук (220 г)

10 бр. средно големи домата (1,25 кг)

4 бр. твърдо сварени яйца

50 мл зехтин или кокосово масло

Подправки:

1/4 китка магданоз

сол

черен пипер

Начин на приготвянe

В зехтина на тефлонов тиган се запържват ситно нарязаните шунка, кромид и чесън. Когато лукът се зачерви, се добавят патладжаните, нарязани на кубчета, чушките, нарязани на ивици и солта. Всичко се пържи на слаб огън около 10 мин. Добавят се доматите, предварително попарени и обелени, магданозът и ястието къкри още 30 мин. на слаб огън. Готовото песто се сервира, декорирано с кръгчета твърдо сварени яйца.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц