Пилешко месо със сладко-кисел сос

Пилешко месо със сладко-кисел сос Лакомник
Пилешко месо със сладко-кисел сос
Време за приготвяне
Приготвяне
1 1/2 часа
Порции
Порции
4
Автор
Златомира Делчева, Харманли
Лакомник Необходими продукти

около 800 г пилешко филе
царевично нишесте
1 яйце
1 с.л. „Маги\\\" - вълшебен вкус с 10 зеленчука
олио за пържене
сол и черен пипер на вкус
За соса:
1/2 консерва ананас на кубчета
доматено пюре
1 зелена и 1 червена чушка
1 морков
2-3 с.л. сладка царевица
2 с.л. мед
2 с.л. портокалов сос
2 с.л. олио
сокът от консерва ананас

Начин на приготвянe

Нарязваме на хапки филето и го овалваме в подправките, яйцето и след това в нишестето. Изпържваме го в силно сгорещеното олио и отделяме в чиния. В тенджерка задушаваме нарязаните на кубчета чушки с мазнината, след това добавяме моркова, доматеното пюре, сока от консервата ананас, царевицата и ананаса. Така варим за около не повече от 5 минутки и добавяме меда, портокаловия сок и хапките филе.

Може да поднесем тази гозба с нарязан на ситно магданоз. Мисля, че ще ви хареса.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц