Пилешки шницел с гарнитура

Пилешки шницел с гарнитура Лакомник
Пилешки шницел с гарнитура
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

4 с.л. зехтин

3 с.л. ябълков оцет

1/4 червено зеле нарязано на тънки ивици

1 ябълка нарязана също на тънки ивици

500 г средно големи сварени картофа

1 яйце

4 парчета пилешки гърди

1 пакет готова панировка (200 г)

сол на вкус

черен пипер на вкус

Начин на приготвянe

Загрейте 2 с. л. от ябълковия оцет, 3 с. л. вода и 1 с. л. зехтин. Прибавете нарязаното зеле, посолете и покрийте с капак на средно силен огън за около 15 минути, като през това време бъркате. Прибавете нарязаната ябълка и за още 10 минути. Картофите нарежете на половина. Прибавете щипка сол, щипка млян черен пипер, 1 с. л. оцет, 1 с. л. зехтин. Леко разбъркайте.

Загрейте останалия зехтина на средно силен огън.

Разбийте яйцето. Сложете в чиния панировката и добавете сол и пипер. Измийте и подсушете гърдите и ги овалвайте първо в яйцето и после в панировката.

Изпържете ги в зехтина от двете страни за общо 10 минути. Поднесете със зелето и картофите.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц