Пилешки шницел с гарнитура



Приготвяне
Порции

0

Начин на приготвянe
Загрейте 2 с. л. от ябълковия оцет, 3 с. л. вода и 1 с. л. зехтин. Прибавете нарязаното зеле, посолете и покрийте с капак на средно силен огън за около 15 минути, като през това време бъркате. Прибавете нарязаната ябълка и за още 10 минути. Картофите нарежете на половина. Прибавете щипка сол, щипка млян черен пипер, 1 с. л. оцет, 1 с. л. зехтин. Леко разбъркайте.
Загрейте останалия зехтина на средно силен огън.
Разбийте яйцето. Сложете в чиния панировката и добавете сол и пипер. Измийте и подсушете гърдите и ги овалвайте първо в яйцето и после в панировката.
Изпържете ги в зехтина от двете страни за общо 10 минути. Поднесете със зелето и картофите.
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп