Пилешки шишчета по тайландски

Пилешки шишчета по тайландски Лакомник

Лесна вкусотия от тайландската кухня

Пилешки шишчета по тайландски
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

4 пилешки гърди

3-4 скилидки чесън

малък корен джинджифил, настърган

2 с.л. соев сос

2 с.л. лимонов сок

1 с.л. олио

1 глава лук

1 люта чушка

4 с.л. фъстъчено масло

200 мл кокосово мляко

2 ч.л. рибен сос

 

 

Начин на приготвянe

Смесете пилешкото месо с чесъна, настъргания половин корен джинджифил, соевия сос и лимоновия сок. Оставете да се маринова за 30 минути. Загрейте олиото в тиган и запържете лука. Добавете чесъна, лютата чушка, останалия джинджифил и гответе около минути. Прибавете всички останали продукти и задушете а 4 минути. Маринованото пиле се нанизва на шишчета и се запича на загрят грил. Сервирайте с фъстъчения сос и сварен ориз.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц