Пилешки хапки с ориз и шафран

Невероятно лесен и ароматен специалитет


Приготвяне
Порции

0

Начин на приготвянe
Пилешкото се реже на хапки. Оризът се премива. Празът се реже на ситно. В тиган загрява олиото. Лучените парченца се прехвърлят в тигана, щом загрее мазнината. Намаля се степента на сила на котлона. Добавят се три супена лъжица вода. Тиганът се похлупва, за да може лукът да се запържи и задуши. В тавичка се разпределя премитият ориз и хапки месо. Между пилешкото се слага праз. Ястието се поръсва със сол. Полива се с течността от запържването и се доливат две и половина чаени чаши топла вода. Пече се на умерена фурна, половин час. Изважда се, за да се поръси равномерно с шафран. Количеството е една щипка. Яденето се допича още 10-15 минути.
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп