Пилешки хапки с ориз и шафран

Пилешки хапки с ориз и шафран Лакомник

Невероятно лесен и ароматен специалитет

Пилешки хапки с ориз и шафран
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

400 г пилешко месо

1 ч.ч. ориз

1/2 ч.л. сол

бялата част на стрък праз лук

олио

шафран

Начин на приготвянe

Пилешкото се реже на хапки. Оризът се премива. Празът се реже на ситно. В тиган загрява олиото. Лучените парченца се прехвърлят в тигана, щом загрее мазнината. Намаля се степента на сила на котлона. Добавят се три супена лъжица вода. Тиганът се похлупва, за да може лукът да се запържи и задуши. В тавичка се разпределя премитият ориз и хапки месо. Между пилешкото се слага праз. Ястието се поръсва със сол. Полива се с течността от запържването и се доливат две и половина чаени чаши топла вода. Пече се на умерена фурна, половин час. Изважда се, за да се поръси равномерно с шафран. Количеството е една щипка. Яденето се допича още 10-15 минути.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц