Пилешки рулца със зеленчуков пълнеж (стъпка по стъпка)

Пилешки рулца със зеленчуков пълнеж (стъпка по стъпка) Лакомник
Пилешки рулца със зеленчуков пълнеж (стъпка по стъпка)
Време за приготвяне
Приготвяне
1 1/2 часа
Порции
Порции
4
Автор
Петя Цанкова, Варна
Лакомник Необходими продукти

500 г пилешки гърди, предварително начукани и мариновани
4-5 кисели краставички, нарязани на ленти
4-5 моркова, нарязани на ленти и леко задушени
200 г мариновани гъби
1 к.ч. бяло вино
1 с.л. брашно
40 мл олио
5-6 скилидки чесън
5-6 зърна черен пипер
клонка розмарин
сол
черен пипер

Начин на приготвянe

Пилешките пържолки се овкусяват със сол и черен пипер, натъркват се със скилидка чесън.

В края им се поставят тънко нарязани краставички, моркови и гъби и се завиват на рулца.

 

 

 

Забождат се с клечка за зъби. В дълбок тиган се налива олио, слагат се няколко скилидки чесън, листа розмарин, зърна черен пипер.

 

 

 

Поставяте рулцата и позапържвате от всички страни за по 2-3 мин. Наливате 1 к.ч. бяло вино и захлупвате съда. Задушавате на слаб огън, докато останат на мазнина. Изваждате рулцата и в мазнината леко запържвате останалите ви моркови, гъби и кисели краставички от пълнежа.

 

Прибавяте една с.л. брашно и разреждате с чаша вода. Изчаквате да се сгъсти сосът и при първите клоквания махате от огъня. Рулцата се сервират топли, гарнирани със соса от гъби, кисели краставички и моркови, придружени от чаша хубаво бяло вино.

Да ви е вкусно и наздраве!

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц