Пилешките пържолки се овкусяват със сол и черен пипер, натъркват се със скилидка чесън.
В края им се поставят тънко нарязани краставички, моркови и гъби и се завиват на рулца.
Забождат се с клечка за зъби. В дълбок тиган се налива олио, слагат се няколко скилидки чесън, листа розмарин, зърна черен пипер.
Поставяте рулцата и позапържвате от всички страни за по 2-3 мин. Наливате 1 к.ч. бяло вино и захлупвате съда. Задушавате на слаб огън, докато останат на мазнина. Изваждате рулцата и в мазнината леко запържвате останалите ви моркови, гъби и кисели краставички от пълнежа.
Прибавяте една с.л. брашно и разреждате с чаша вода. Изчаквате да се сгъсти сосът и при първите клоквания махате от огъня. Рулцата се сервират топли, гарнирани със соса от гъби, кисели краставички и моркови, придружени от чаша хубаво бяло вино.
Да ви е вкусно и наздраве!