Пилешки пържоли пълнени със зеленчуци

Пилешки пържоли пълнени със зеленчуци Лакомник

Невероятни пълнени пържоли, с които можете да изненадате семейството си днес

Пилешки пържоли пълнени със зеленчуци
Време за приготвяне
Приготвяне
120 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

4 големи пилешки пържоли

2 моркова

1 стрък праз

2 с.л. краве масло

щипка сол

1 ч.л. майорана

1/2 кисела зелка

1 ч.ч. прясна зелева чорба

1 с.л. свинска мас

Начин на приготвянe

Пилешките пържоли са предвидени да са от бялото месо. Ако предпочитате може и от бут. Слагат се на кухненски плот. Очукват се. Поръсват се със сол и суха, стрита майорана. Зеленчуците се измиват и почистват. Морковите се стържат на ренде. Стръкът праз се скълцва на дребно. В тиган се слага краве масло. Съдът се поставя на включен котлон. Когато се разтопи маслото се добавят зеленчуците. Запържват се за 10 минути. Непрекъснато се бърка с дървена шпатула за да не загорят. Със запържените зеленчуци се пълнят пържолите. Накрая се забождат с клечки за зъби. Парчето зеле се почиства от кочановата част. Реже се много на дребно. Половината се разпределя по дъното на гювеч. Отгоре се подреждат пържолните пакети. Върху тях се подрежда останалото зеле. Полива се 1 ч.ч прясна, зелева чорба и стопена свинска мас. Похлупват се. Пекат се на умерен огън 1 час. После ястието се отхлупва и се връща във фурната за още 15 минути.

Още по темата
Още по темата
Пилешки гърди с мед, лимон и горчица
Смесете всички съставки за марината и разбъркайте добре (медът да се разтвори). Надупчете с шишче или клечка за зъби пилешките гърди на няколко места (за да поемат...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц