




Сушените домати се заливат с топла вода и се оставят да престоят в нея, докато набъбнат.
Пилешките гърди се обезкостяват, почистват се от кожата и се слагат в купата на кухненски робот. Към месото се добавят лукът и нарязаната на едри парчета зелена чушка. Посолява се, добавят се сухото мляко, магданозът и яйцето и се смила. След това се слагат набъбналите сушени домати, сипва се галетата и сместа се смила до получаването на кайма. От каймата с намокрени ръце се оформят кюфтенца и се овалват в галета. Стерилизираните домати, нарязаните наедро зелена чушка и лук за соса се слагат в купа. Подправят се със сол и риган и се пюрират.
Зехтинът за соса се загрява в тенджера, сипват се пюрираните зеленчуци и къкрят около 5 минути. Кюфтенцата се добавят в соса и ястието се оставя да поври 10-15 минути. По желание отгоре може да се поръси с магданоз.
