Пилешки гърди с пикантен портокалов сос



Приготвяне
Порции

0

Начин на приготвянe
Загрейте в тиган 1 с.л. зехтин и запържете за 2 минути нарязания на ситно лук и чушки. Прибавете портокаловия сок и ситно настърганата кора, чили, захар, намалете котлона, покрийте и оставете за 30-40 минути да се задушават. Когато са готови прибавете конфитюра, горчицата, сол и черен пипер на вкус, и разбъркайте. В друг тиган запържете пилешките гърди от двете страни до златисто. След това ги запечете в загрята до 180 градуса фурна за 10-15 минути. Изключете фурната и оставете пилето за още 10 минути. Преди сервиране нарежете месото на тънки филии заедно с портокаловата смес.
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп