Пилешки гърди с бял сос и ориз

Пилешки гърди с бял сос и ориз Лакомник
Пилешки гърди с бял сос и ориз
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

200 г ориз

3 пилешки гърди по 150 г, нарязани на ивици

1 глава червен лук, нарязан на ситно

2 пасирани скилидки чесън

2-3 с.л. къри

150 мл. зеленчуков бульон

1 с. л. брашно

300 мл обезмаслено прясно мляко

2 с. л. обезмаслено кисело мляко

1 с. л. ситно нарязан пресен кориандър за украса

зелена салата за гарнитура

Начин на приготвянe

Загрейте тефлонов тиган на средно силен огън.

Сложете ориза във вряща вода и гответе докато омекне напълно около 20 минути.

Сложете пилето в загретия тиган и оставете докато стане златисто-кафяво от всички страни. Прибавете лукът и чесънът и кърито и оставете да на котлона докато лукът стане кафеникав. Прибавете 2 с. л. от зеленчуковия бульон, брашното и гответе за не повече от 1 минута, като бъркате интензивно. След това прибавете прясното мляко и останалото количество от пилешкия бульон. Оставете на котлона за още 10 минути, след това отстранете от огъня и прибавете киселото мляко.

Изцедете ориза от водата и го разпределете в чинии за сервиране. Върху него ориза сложете пилето със млечния сос и украсете с пресния кориандър. Гарнирайте със зелена салата.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц