




Загрейте тефлонов тиган на средно силен огън.
Сложете ориза във вряща вода и гответе докато омекне напълно около 20 минути.
Сложете пилето в загретия тиган и оставете докато стане златисто-кафяво от всички страни. Прибавете лукът и чесънът и кърито и оставете да на котлона докато лукът стане кафеникав. Прибавете 2 с. л. от зеленчуковия бульон, брашното и гответе за не повече от 1 минута, като бъркате интензивно. След това прибавете прясното мляко и останалото количество от пилешкия бульон. Оставете на котлона за още 10 минути, след това отстранете от огъня и прибавете киселото мляко.
Изцедете ориза от водата и го разпределете в чинии за сервиране. Върху него ориза сложете пилето със млечния сос и украсете с пресния кориандър. Гарнирайте със зелена салата.
